St. Patrick’s Day

St. Patricks Day Ierland

St. Patrick’s Day

Het is weer bijna 17 maart en dat betekent: St. Patrick’s Day! Dit is een nationale feestdag in Ierland, Noord-Ierland, delen van Canada en Montserrat. Maar deze feestdag wordt tegenwoordig wereldwijd gevierd, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten en Australië. Met deze feestdag wordt St. Patricius herdacht. Patricius was de beroemdste missionaris van Ierland.

Activiteiten

In de steden waar St. Patrick’s Day (of Saint Patrick’s Day) wordt gevierd worden talloze activiteiten georganiseerd, zoals vuurwerk, openluchtconcerten en optochten. Daarnaast dragen veel mensen groene kleding en is er bijvoorbeeld groen gekleurd bier te koop. De Chicago River wordt speciaal voor St. Patrick’s Day ook groen gekleurd. Chicago River St. Patrick's Day

Dublin

Niets is leuker dan in Dublin St. Patrick’s Day vieren! Vier feest, bezoek pubs, drink Guinness en kijk naar het vuurwerk bij rivier de Liffey. Naast St. Patrick’s Day is er in Dublin zo ontzettend veel te beleven. Binnenkort zal ik een blog plaatsen met mijn ervaringen en alle tips voor Dublin.

Pub Dublin Ierland Guinness

Hotels Dublin

Ben je nog op zoek naar een hotel in Dublin? De meeste hotels zijn goed gelegen en bijna alle bezienswaardigheden zijn goed aan te lopen. Zoek snel hieronder naar de beste deals.